Spel utan hets

Spel utan hets

 

”– Jag vet inte hur allt startade, men föreningen har arrangerat Spel utan hets ett antal år.Det handlar om, att man för flickor och pojkar i åldrarna 7 -9 år organiserar matchtillfällenr, där lust och lekglädje får en huvudroll. Man monterar ner sånt som poäng, mål, rankinglistor etc. – berättar Michaela.

Under våren bjuds de föreningar som vill delta i Spel utan hets, in till ett gemensamt planeringsmöte inför sommarens Sydöstran Cup  Det handlade i år om 60 lag och 750 ungdomar.

Där beslutar man gemensamt om formerna för  regler, matchlängder, fem-/sjumanna m.m.  I år har alla lagen träffats sju gånger.

– Jag har ovärderlig hjälp av Tony Bodin här på kansliet som också  håller i mycket av arrangemanget på den avslutande matchdagen  här på Lyckåvallen. Tänk dig, 750 medaljer! Och alla våra ungdomar som utbildats till domare i den här turneringen! – säger Michaela och man anar sig till hennes energi och glädje inför detta.

Hon gör matchschema till samtliga speldagar för turneringen, som pågår under maj – juni och augusti – september. Det behövs en hel del tid till detta. Michaela tror, att det motsvarar en dags arbete per vecka, när det är som mest intensivt.”

 

Spel utan Hets hösten 2015, 23:e augusti

Spel utan Hets hösten 2015, 30:e augusti

Spel utan Hets hösten 2015, 27:e september

Spel utan Hets våren 2016, 21-22 maj