Historisk vinst för FK Karlskrona

FKK:s historiska första match i Division 1 Södra spelades borta mot Kristianstad FC, och resultatet gick vägen.

Det inledde dock trevande för FK Karlskrona, utan det var Kristianstad som skapade de hetaste lägena inledningsvis.
En pigg Sebastian Halle var dock lika trygg som alltid och kunde avvärja allt skåningarna skickade i hans väg. FK Karlskrona fick även använda sitt första byte tidigt efter att Anton Dahlström fått en smäll i huvudet/ansiktet och in kom istället Johan Axelsson.

Om det var ”Dalas” skada eller något annat som fick FKK att vakna till ska lämnas osagt, men efter detta tog det för dagen svarta FKK-laget över matchbilden. Efter att just den inbytte Johan Axelsson blivit fälld en bit utanför straffområdet fick Rasmus Holgersson uppgiften att slå frisparken. Och vilken perfekt frispark det var sen som Eric Petersson kunde möta med pannan, och 0-1 var ett faktum.

Lite senare så bröt Adam Eriksson bollen på offensiv planhalva, och prickade mycket vackert in 0-2, vilket FK Karlskrona gick till halvtidsvila med.
Andra halvlek startade mer trevande ifrån båda laget, och halvleken var ärligt talat inte mycket att minnas och vinden i Kristianstad gjorde det inte enkelt för något utav lagen.

I den 91:a minuten så gör Kristianstad 1-2 ifrån ingenstans, men då var det försent för skåningarna. FK Karlskrona vinner sin första match i Division 1 Södra, på ett mycket övertygande sätt!

Kristianstad FC – FK Karlskrona 1-2 (0-2)
Målskyttar i FK Karlskrona: Eric Petersson, Adam Eriksson
Nästa match: Hemma mot FC Rosengård lördagen den 22/4 klockan 15:00