Fotbollsdagen 9:e september 2017

Fotbollsdagen är ett arrangemang av FK Karlskrona för allmänheten, sponsorer och medlemmar. Även aktiva fotbollsspelare från andra fotbollsföreningen har möjlighet att (utan kostnad) se fotboll i Division 1 Södra.

I år inträffade den lördagen den 9:e september.

Även i år bjöd en stor del av föreningens sponsorer på entréavgiften. Under dagen bestämdes även att föreningen bjöd på sittplats under tak på läktaren.

Under dagen visar vi upp delar av verksamheten men försöker också göra något trevligt för de med mindre fotbollsintresse.

I år hade vi bl a planerat fallskärmshoppning och hoppborg. Tyvärr fick dessa aktiviteter delvis utgå pga det blöta vädret.

• Knattecup – Pojkar och Flickor som är 6-år spelar en ung¬domsturnering. Det är lag ifrån olika föreningar i Blekinge som spelar denna cup
• Fotbolls Loppis
• Olof Lundh ”speakers corner”
• Jocke Müllo spelade på FKK – torget
• Inmarch och presentation av träningsgrupper
• Matby med korv, hamburgare, kroppkakor m.m.
• Stort godisregn
• FK Karlskrona – Ängelholms FF, Division 1 Södra
• Uppmärksamma P03 oranges prestationer 2017

    Knattecup

Knattecup på Västra Mark blev väldigt lyckad. Vädret höll sig någorlunda i schack och drygt 100 lyckliga 6-åringar spelade sina första matcher någonsin i lera och fick medalj för detta.
Fantastiskt duktiga domare från P04! Killarna gjorde en enormt bra insats.
Lugna, hjälpsamma, glada och trevliga. Vilka föredömen för de små!
Tack också till er ledare som hjälpte pojkarna med sina första domar-insatser.

    Inmarch och presentation av träningsgrupper

I år var det inte så många träningsgrupper som hade möjlighet att närvara då de spelade matcher på annat håll. Till nästa år får vi från föreningen planera bättre så att så många träningsgrupper som möjligt har möjlighet att närvara. Guldstjärna till er som var där.

    Uppmärksamma P03 oranges prestationer 2017

FK Karlskrona P03 Orange har haft en mycket fin fotbollssommar och stått för flera uppmärksammade prestationer.

De ställde bland annat upp med två lag Gothia Cup i Göteborg – världen största fotbollsturnering för ungdomar. Där fick de uppleva den fantastiska invigningen, träffa fotbollsintresserade flickor och pojkar från hela världen och spela matcher med riktigt internationell touch.

De mötte bland annat lag från USA, Skottland och Malaysia.

Båda laguppställningarna tog sig vidare från gruppspelet till A-slutspel. Det var inte mindre än 215 lag i klassen Boys Fourteen, och det ena laget slutade på nionde plats och det andra på sjuttonde. Tänk er det – två lag från FK Karlskrona bland de allra bästa av 215 lag från hela världen!

Därefter reste de till Karlstad för att spela Sverigecupen, turneringen som räknas som inofficiella SM för fjortonåringar. Till den cupen bjuds det bästa laget eller de bästa lagen från varje distrikt i Sverige in. Sammanlagt är det 32 högkvalificerade lag som gör upp om titeln.

FK Karlskrona P03 Orange stod för en makalös bedrift när de vann gruppspelet och sedan briljerade i slutspelet. De tog sig hela vägen till finalen. Där föll de till slut mot AIK med uddamålet, men det råder ingen tvekan om att de återigen bidrog till att sätta Karlskrona på den svenska fotbollskartan.

Deras framgång beror, utöver talang och träningsvilja, sannolikt på att de vinner och förlorar som ett lag och är måna om att ta hand om varandra.

Laget tränas av Marcus Magnusson, Christer Rosenqvist, Mikael Pettersson och Ariton Curoja. Vi gratulerar dem och önskar dem fortsatt lycka till!

    Olof Lundh

Olof Lundh pratade allmänt om fotboll för ledare och sponsorer innan matchen. Han bytte några ord med Sportchef Peter Christenson och stannade och tittade på matchen.

Stort tack till sponsorerna som gjorde denna dag möjlig. Se listan nedan.

Stort tack till alla föräldrar och funktionärer som som vanligt gjorde sitt yttersta för att föreningen skulle få ett så bra arrangemang som möjligt! Denna bild på Jens får symbolisera er.