U17-Östers IF

I fredags avslutades försäsongen för vårt U17 lag när man begav sig till Växjö för ett möte mot seriekollegan Östers IF. Ett tufft genrep som skulle visa sig bli så tufft som man hade förutspått.

Det är hemmalaget Öster som inleder matchen piggt och med sina höga press lyckas man vinna bollen och det ganska snabbt på en bra konstgräs-matta på Värdensvallens C-plan.

Första 25 minuterna går till poäng till just Öster som kanske inte skapar så många kvalitativa målchanser men man har flertalet avslut de flesta från distans som inte vållar Lowe Heilert-Kjellberg några bekymmer. Hemmalaget fortsätter att vara spelförande vilket öppnar upp sig för några sylvassa omställningar där Patrick Ssazi har några farliga inspel som är nära att resultera.

Öster kan med kvarten innan pausvilan rättvist ta ledningen då man avancerar centralt i planen och behärskat placerar in 1-0 bakom Lowe i målet. Sista tio minuterna hittar U17 så småningom in i matchen och man spelar upp sig, man fortsätter att ställa om bra och efter en omställning serverar Mahad Ahmed bollen till Patrick Ssazi som kvitterar till 1-1 innan vilan.

I andra halvlek gör U17 en bättre match offensivt och är långa stunder det spelförande laget. Man tar ledningen med 1-2 efter 55 minuter där Mahad Ahmed får ett friläge efter en fin passning från Patrick Ssazi, den förstnämnda sätter distinkt ledningsmålet.

U17 fortsätter att vara i förarsätet även om Öster kan kvittera på en straffspark kort efter vårt ledningsmål. Man spelar en bra fotboll på hemmalagets planhalva och både Patrick Ssazi och Amar Saljunovic har bra chanser at t ge oss ledningen. Närmast att ge U17 ledningen är Oliwer Waltersson när hans distansskott träffar ribban.

Istället sticker Öster upp och kan efter ett flipperspel raka in bollen till 3-2 i öppet mål. I matchen sista sekunder får Patrick Ssazi ett bra läge att kvittera men hans avslut räddas av målvakten.

Matchen vinns av Öster med 3-2 i en match där båda lagen hade varsin halvlek och oavgjort hade varit mest rättvist. Vi önskar Östers IF ett stort lycka till i årets seriespel och vi ses åter i sommar.

Matchfakata

U17-Öster IF

Mål: 2-3

Avslut: 9-12

Avslut i stolpe/ribba: 1-0

Offside: 2-2

Hörnor: 3-3

Straffar: 0-1

Kommentarer