Oavgjort borta mot seriekonkurrenten

En jämn match där bägge laget försvarar sig bra. Speciellt FKK som inte släpper till ett enda avslut på mål i första halvan.

FKK gör en riktigt stabil halvlek med bland annat ett mål av Kalle Lindqvist som tveksamt döms bort för offside. Även Adam Eriksson har ett friläge i från lite dålig vinkel och HFF målvakt kan därför rädda avslutet. En halvlek som är jämn med en liten fördel FKK.
Denna fördel jämnade dock HFF ut med en rökare i krysset i 46:e minuten. Lite passivt i pressen av FKK men bara att lyfta på hatten för avslutet från 25 meter.
HFF är bättre i första kvarten av andra men sedan blir det jämnare igen och FKK kvitterar i 70 min. efter en kantfrispark där lillebror Gustafson serverar storebror Jesper som stilrent nickar in bollen i bortre kryssen. Under sista 20 har bägge lagen enstaka halvchanser men matchen slutar 1-1.

En överlag stabil insats mot seriekollegan Husqvarna som gått fram som en slåttermaskin i träningsmatcherna och bland annat slagit superettanlagen Norrby (4-0) och Öster (3-1).

Husqvarna FF – FK Karlskrona 1-1 (0-0)
Avslut: 10-8
Hörnor: 5-5
1-0 (46′)
1-1 (70′) Jesper Gustafson (Victor Gustafsson)

Kommentarer